İzmirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları -Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Topal: "Kentsel dönüşümde mimarlık yok sayılıyor"


İZMİR (A.A) - Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, marka kent olmak için mimarlığa önem verilmesi gerektiğini belirterek, İzmirde kentsel dönüşümde mimarlığın yok sayıldığını söyledi.
     Topal, Mimarlar Odası İzmir Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, kentin yenileme alanlarında sağlıklı, güvenli yapıların ve nitelikli yaşam alanlarının elde edilmesine yönelik çalışmaları çok önemsediklerini, ancak alelacele yapılacak müdahalenin sağlıksız ve geri dönüşü neredeyse olanaksız sonuçları beraberinde getirebileceğini kaydetti.
     Dönüşüm projelerinde mimari niteliğin önem taşıdığını ifade eden Topal, "Bu nedenle mimari projeler, alışılmış ihale yöntemlerini ve onların kısıtlılıklarını aşan nitelikte çalışmalarla elde edilmelidir" dedi.
     Topal, İzmirde kentsel dönüşüm çalışmalarının İzmirde meslek adamları ve bu alanda faaliyet gösteren firmaların katılımına neredeyse kapalı olduğunu savunarak, "İzmir Büyükşehir Belediyesince yayınlanan ihale şartnamelerinin belirttiği koşulları sağlayabilecek mimarlık, mühendislik, planlama kuruluşları İzmirde yoktur. Mimari proje yapmaya yetkili büro tescil belgesi ve mimar ortağı olmayan firmalar ihaleleri almaktadır. Şehirler mimari yapılarıyla tanınır. Bu nedenle marka kent olmak için önem verilmelidir. İzmirde, kentsel dönüşümde mimarlık yok sayılıyor" diye konuştu.
     İzmirde konut alanının yarısında dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Topal, "Kentsel dönüşüm Kordonda başlamalı" şeklindeki görüşleri hatırlatarak, Kordonun birinci öncelik olmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER