İzmirin EXPO 2020 adaylığı

İzmirin EXPO 2020 adaylığı -BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertalesin de bulunduğu 9 kişilik heyet, pazar günü İzmire gelecek


İZMİR (A.A) - Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertalesin de bulunduğu 9 kişilik heyetin, İzmirin EXPO 2020 adaylığı konusunda incemeler yapmak üzere pazar günü İzmire geleceği bildirildi.
     EXPO Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, EXPO 2020 adaylık dosyasını 3 Aralık 2012de BIE Genel Sekreterliğine teslim eden İzmirin şimdi de dosyada belirtilen kriterleri inceleyecek heyeti ağırlayacağı belirtildi.
     BIE Genel Sekreteri Loscartalesin de içinde olduğu 9 kişilik heyetin 10 Şubat Pazar günü İzmire geleceği, heyete ilk teknik sunumu 11 Şubat Pazartesi günü İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraçın yapacağı kaydedildi.
     Şehir turu yapacak heyete üniversite rektörleri, bilim adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odaları ve sanatçıların farklı mekan ve alanlarda sunumlar yapacağı ifade edildi.
     Daha sonra Ankaraya geçecek heyetin 14 Şubat günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gülle bir görüşme yapacağı, ayrıca aynı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla da görüşmesinin beklendiği belirtildi.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelecek heyete, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın öğle yemeği vereceği kaydedildi.
    
     -Bütün Türkiye İzmirimizin heyecanına ortak olmuştur
    
     Açıklamada görüşlerine yer verilen EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, inceleme heyeti ziyaretinin EXPO sürecinde önemli bir adım olduğunu ve İzmirin bütün yönleriyle EXPO 2020ye hazır olduğunun gösterileceğini vurguladı.
     İzmirin tarihi, kendine has özellikleri ve vizyonuyla Herkes için Sağlık temasına ev sahipliği yapacak en iyi yer olduğuna işaret eden Kıraç, şunları kaydetti:
     Toplumumuzun bütün kesimlerinden destek görüyoruz. Dünyada bu kadar değeri bir arada barındıran nadir şehirlerdeniz. İzmirimiz dünya çapındaki organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek deneyime, birikime sahip. Başarının sosyal, ekonomik ve toplumsal koşulları olgunlaşmıştır. Bütün Türkiye İzmirimizin heyecanına ortak olmuştur. EXPOya hazırız.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İzmirin EXPO 2020 adaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER