İzmir, kent ansiklopedisine kavuşuyor

İzmir, kent ansiklopedisine kavuşuyor -İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Kent Ansiklopedisi nisan ayında okuyucuyla buluşacak


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Kent Ansiklopedisinin nisan ayında okuyucuyla buluşacağı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 300 araştırmacının 2 yıldır üzerinde çalıştığı 6 bin sayfalık İzmir Kent Ansiklopedisinin nisan ayında İzmirde düzenlenecek 18. TÜYAP İzmir Kitap Fuarında görücüye çıkacağı kaydedildi.
     Her biri 600er sayfadan oluşan 10 ciltlik ansiklopedinin yazım işlerinin tamamlandığı, tasarım ve dizgi işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
     İzmirin 8 bin 500 yıllık tarihsel ve kültürel birikimini bir araya getirecek ansiklopedide, sanattan spora, sağlıktan kent mimarisine, kültürden ekonomiye, cadde ve meydanlardan tarihi yapılara kadar her türlü bilginin yer aldığı bildirildi.
     Öte yandan, bugüne kadar 102 eserin yayınlandığı Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığının, 5 yeni kitabı daha araştırmacılar ve okuyucularla buluşturmaya hazırlandığı, kitapların basım aşamasında olduğu kaydedildi.
     Bu kitapların isimleri ise Dış Göçler (İzmirde Bulgaristandan gelen Türk soylu yerleşik göçmeler), İzmir-Kemeraltı Bölgesindeki Osmanlı Dönemi Çeşmeleri, 17. Yüzyıldan Günümüze Fransız Gezginlerin Gözüyle İzmir, Öpüldünüz Çocuklar ve Küllerinden Doğan Kasaba-Turgutlu.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir, kent ansiklopedisine kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER