İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş:

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş: -Kadınların kürtaj hakkını, devletin yasa yoluyla inanca dönük bir yaklaşımla yasaklaması, hukuk devletinde kabul edilemez


İZMİR (A.A) - İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Kadınların kürtaj hakkını, devletin yasa yoluyla inanca dönük bir yaklaşımla yasaklaması, hukuk devletinde kabul edilemez dedi.
     Pekdaş, İzmir Barosunda düzenlediği basın toplantısında, kadınların birey olarak erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu belirtti.
     Pekdaş şöyle konuştu:
     Özel yaşamla ilgili alanda, manevi konularda kişilerin bireysel sorumluluğu vardır. Bu konuların, mecburiyetler ve yasaklarla düzenlenmesi demokratik hukuk devleti niteliğine aykırıdır. Kaldı ki, inanç temelli bir yaklaşımla kürtaj yasağını savunmak aynı zamanda inanç özgürlüğüne aykırı bir yaklaşımdır. Anne karnı dışında yaşayabilmesi mümkün olmayan, anneye bağlı bir doku olan fetusun bir insan gibi değerlendirilmesi yanlıştır.
     Kadınların kürtaj hakkını, devletin yasa yoluyla inanca dönük bir yaklaşımla yasaklaması, hukuk devletinde kabul edilemez.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER