İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Bu tartışmayı bitirmek istememiz; haksız olmamızdan değil, devlet terbiyemizdendir


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül Kurtuluş Günü kutlamalarındaki bayrak çekme törenine ilişikin tartışmalara ilişkin, Bu tartışmayı bitirmek istememiz; haksız olmamızdan değil, devlet terbiyemizdendir dedi.
     Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İzmir İl Başkanı Akayın Valiliğe bayrak çekme ve süvari birliklerinin kente geliş seremonisinin yer almadığı programın, Büyükşehir Belediyesinin oluruyla yapıldığı iddialarıyla ilgi başlayan tartışmaların son bulmasını istediklerini, ancak bunun yanlış anlaşıldığını ifade etti.
     Bu tartışmayı bitirmek istememiz; haksız olmamızdan değil, devlet terbiyemizdendir. Devletin kurumlarının daha fazla yara almaması içindir diyen Kocaoğlu, Ama gerekirse, sonuna kadar da gitmesini biliriz. Herkesin bunu böyle bilmesinde büyük yarar var ifadelerini kullandı.
     Kocaoğlu, açıklamasında, iddialara ilişkin İzmirlilere hitaben yazılmış ironik özür mesajıyla da karşılık vererek, şunları kaydetti:
     Bir mesajım da sevgili İzmirli hemşehrilerime; milli bayram günlerindeki kutlama programlarını ben iptal ettim. Özür dilerim. 9 Eylülde süvari birliklerinin girişi ve bayrak törenini ben istemedim. Özür dilerim. Hasan Tahsin Anıtı önündeki törenin yapılmasına ben engel oldum. Özür dilerim. 9 Eylülü boynu bükük bırakmak için Kurtuluş Yürüyüşünü, Cumhuriyet Meydanı kutlamalarını ve Fener Alayını ben düzenlemedim. Bunun için de özür dilerim.
     Tartışmalara nokta koymak istediğimi açıklamama rağmen, bu zorunlu yanıt için İzmirli hemşehrilerimden ayrıca özür diliyorum.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER