İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ifade

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ifade verdi -Kocaoğlu, Narlıdere ilçesindeki bir arazinin imar planıyla ilgili ifade verdi


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ilçesindeki bir arazinin imar planıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atike ifade verdi.
     Aziz Kocaoğlunun, Narlıdere ilçesinde, imar planında çok işlevli belediye hizmet alanı olarak görünen hazine arazisine konut imar izni vermediği iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni çerçevesinde ifadesine başvuruldu.
     Avukatı Aziz Demirle İzmir Adliyesine gelen Kocaoğlu, soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atike ifade verdi.
     Mülkiye Başmüfettişliğince yapılan incelemelerde, 2009da hem Narlıdere Belediye Meclisi hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince yapılan imar düzenlemesinde, hazineye ait planlarda çok işlevli belediye hizmet alanı olarak işli olan araziye konut imarı izni verilmemesi, arazinin hemen yanındaki belediyeye ait arsaya konut imarı verilmesi nedeniyle kamu zararı olarak nitelendirilmiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Narlıdere ve Büyükşehir Belediye meclislerinin toplam 120 üyesi hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından izin talep edilmişti.
     Soruşturmada, Kocaoğlu dışında kalan belediye meclisi üyelerinin de randevu sistemi çerçevesinde ifade vermeye gittiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Medat Şenay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ifade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER