İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş: İEÜ, kuruluşunun on birinci yılında Ege Bölgesi ve İzmirde vakıf üniversiteleri arasında en çok sayıda öğrenci alan üniversite oldu


İZMİR (A.A) - İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitelerini bu yıl bin 315 öğrencinin tercih ettiğini belirterek, Ege Bölgesi ve İzmirde vakıf üniversiteleri arasında en çok sayıda öğrenci olan üniversite oldukylarını belirtti.
     Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Ekonomi Üniversitesinin (İEÜ) yüksek öğrenim hayatına kazandırdığı yenilikler ve eğitim kalitesiyle Türkiyenin önde gelen vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yer aldığını dile getirerek, üniversitelerini bu yıl yapılan üniversiteye giriş sınavlarının ardından bin 315 öğrencinin tercih ettiğini bildirdi.
     Bu sayıyla üniversitelerinin kuruluşunun 11. yılında tercih edilirlik açısından önemli bir noktaya eriştiğini ifade eden Demirtaş, İEÜ, kuruluşunun on birinci yılında Ege Bölgesi ve İzmirde vakıf üniversiteleri arasında en çok sayıda öğrenci alan üniversite oldu. Mütercim tercümanlık, psikoloji, sosyoloji, iç mimarlık ve çevre tasarımı, mimarlık, medya ve iletişim lisans programları ile yeni açılan hukuk fakültesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı dedi.
     Demirtaş, üniversite olarak lisans programlarının yanı sıra 2 yıllık meslek yüksekokuluna büyük önem verdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl aldığımız yüksek doluluğu göz önünde bulundurarak bu yıl meslek yüksekokuluna 6 farklı bölüm daha ekledik. Türkçe eğitim verecek olan ön lisans programları öğrenciler tarafından yüksek oranda tercih edildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi tüm mali beklentilerini bırakarak çok önemli bir misyonu gerçekleştiriyor. İş aleminin ihtiyacı olan öğrencileri yetiştirdiğimiz meslek yüksek okulunun tercih edilmesi eğitim hayatı için çok sevindirici bir gelişme.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER