İzmir İtfaiyesi Egeli itfaiyecilere eğitim veriyor

İzmir İtfaiyesi Egeli itfaiyecilere eğitim veriyor


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ege Bölgesindeki belediyelerin itfaiyelerine eğitim veriyor.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Belediyeler Birliği ile imzalanan Eğitim, Yardımlaşma ve Karşılıklı İşbirliği Protokolü kapsamında Aydın, Balıkesir, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya ve Çanakkaleden toplam 350 itfaiyeci, Toros Afet Eğitim Kampüsünde mesleğin inceliklerini öğreniyor.
     Açıklamada, Afet İşleri Genel Müdürlüğünün yayımladığı ulusal deprem risk haritasına göre Ege Bölgesinin 1. derece deprem bölgesinde bulunması dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Ege Belediyeler Birliğinin işbirliğine gitme kararı aldığı belirtildi.
     İmzalanan protokol kapsamında konut itfaiyecilere Temel Yangın Bilgisi, Yangın Terminolojisi, Yangına Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri, Dumansız Ortamlarda ve Yangında Kurtarma, Kimyasalları Tanıma, Kimyasal Kaynaklı Yangınlarda Müdahale Teknikleri, Enkaz ve Göçüklerde Kurtarma Teknikleri, Sıkışmalı Trafik Kazalarında Kurtarma Teknikleri gibi konularda 5er günlük teorik ve uygulamalı eğitim verildiği kaydedildi.
     28 Aralıkta tamamlanması planlanan eğitimler kapsamında bugüne kadar çeşitli illerden gelen 116 itfaiyecinin İzmirde kurs aldığı kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin, daha önce de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavutluktan gelen itfaiyecilere eğitim verdiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir İtfaiyesi Egeli itfaiyecilere eğitim veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER