İzmir Körfezine foseptik atıkların dökülmesi

İzmir Körfezine foseptik atıkların dökülmesi -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Herkesin yüzebileceği bir körfezi hayal ederken yanında dahi yürünemeyecek bir körfez istemiyoruz Teması sağlık olan EXPOya aday kentle böy


İZMİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Körfezine foseptik atıkların dökülmesiyle ilgili Herkesin yüzebileceği bir körfezi hayal ederken yanında dahi yürünemeyecek bir körfez istemiyoruz. Umarım bu doğa katliamı en kısa sürede sona erdirilir dedi.
     Hotar, beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ve partililerle birlikte foseptik atıkların körfeze döküldüğü 1. Kordonda inceleme yaptı.
     Partililerin maske taktığı incelemede konuşan Hotar, bir İzmir klasiğinin daha yaşandığını, kentin simgesi haline gelen 1. Kordonda körfeze günlerdir foseptik atıklarının boşaldığını belirtti.
     Çok sayıda vatandaşın şikayeti üzerine bölgeyi yerinde görmek istediğini dile getiren Hotar, şöyle konuştu:
     Bu konu direk İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan bir konu. İzmirin sorunlarını dile getirdiğimizde sanki bunlar yokmuş gibi CHPnin üst yöneticileri bize laf yetiştirme çabasına giriyorlar. Halbuki İzmirlileri gerçekten düşünüyorlarsa bu sorunları çözmeleri gerekir. Böyle bir kirliliğin bir haftadan beri yaşanıyor olması çok sıkıntı verici. CHP yöneticileri ve belediye ya İzmiri ve İzmirlileri elde hazır, hepsi oyunu verecek diye görüyor ya da İzmiri gözden çıkarmış olsa gerek. Bir İzmir klasiğinde daha en üst düzeyde duyarsızlığı görmek çok yaralayıcı. Teması sağlık olan EXPOya aday kentle böyle bir görüntüyü bağdaştırmak bir facia. Umarım bu doğa katliamı en kısa sürede sona erdirilir.
    
     -İzmirlileri duyarlı olmaya davet ediyorum-
    
     Kordonun foseptik atıkların kokusu nedeniyle maske takmadan yürünemeyecek hale geldiğini ifade eden Hotar, Herkesin yüzebileceği bir körfezi hayal ederken yanında dahi yürünemeyecek bir körfez istemiyoruz. İzmirlileri duyarlı olmaya, yetkilileri göreve davet ediyorum dedi.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığına hükümetin verdiği desteği hatırlatan Nükhet Hotar, şöyle devam etti:
     Hükümetin tüm desteği varken yerel yönetimlerin böyle bir doğa faciasına duyarsız kalması, teması sağlık olan EXPO konusunda buna göz yumuyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Bunun ülke adına, İzmir adına büyük sorumluluğu var.
     Artık belediyenin yapamadığı, beceremediği ve direk kendi sorumluluğunda olan işler için Hükümet, Ankara bizi engelliyor gibi inandırıcılığı kalmayan, hiç de yakışmayan mazeretlerin arkasına saklanılmamalı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise konuyu cuma günü meclis gündemine getireceklerini ifade etti.
    
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Körfezine foseptik atıkların dökülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER