İzmir Valiliğinden bayram önlemleri

İzmir Valiliğinden bayram önlemleri


İZMİR (A.A) - İzmir Valiliği, Ramazan Bayramı nedeniyle çeşitli önlemler aldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Cahit Kıraç imzası ile ilgili kurum ve kuruluşlara, tedbirlere ilişkin genelge gönderildiği bildirildi.
     Açıklamaya göre genelgede şöyle denildi:
     İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 17 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitiminden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerin 22 Ağustos 2012 Çarşamba günü sabahına kadar aksaksızca sürdüreceklerdir.
     Havaalanı, liman, metro, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir iç ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekiplerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.
     Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, İzmir ili mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak sürdüreceklerdir.
     Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin denetimleri, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır.
     İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
     Toplu taşım araçlarına seferlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.
     Sağlık, nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır bulundurulacaktır.
     Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından bayramlaşma ve ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce sağlanması istenmiştir.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Valiliğinden bayram önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER