İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirecek plan ele

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirecek plan ele alındı


İZMİR (A.A) - İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı toplantısı yapıldı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mavişehirden İnciraltına dek uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması ve İzmirlilerin denizle buluşması amacıyla Türkiyenin önde gelen mimar ve tasarımcılarının oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik ekibe hazırlatılan projenin uygulanmasına ilişkin düzenlenen toplantıda, koordinasyon komitesi ile çalışma grubu oluşturuldu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kıyı tasarım çalışmalarında adım adım sona yaklaştıklarını dile getirerek, bütün bölgelerin durumunu değerlendirdiklerini, projenin nereden başlanacağının en kısa zamanda netleşeceğini söyledi.
     Plan çerçevesinde 2013 yılı içinde belli noktaları vatandaşların beğenisine sunmayı umduklarını kaydeden Kocaoğlu, İlgili kurumlarla paylaşacağımız konular da var. Çalışmalarımızı katılımcı bir yönetim anlayışıyla götürüyoruz dedi.
     Plan kapsamında, kentlilerin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor.
     Projenin kültürel ayağında ise çeşitli etkinlikler, yıla yayılacak şenlik ve festivaller tasarlandı; bütün iskelelerin birer sahne haline getirilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirecek plan ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER