İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Engelli Meclisinde bilgilendirme toplantısı yapıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Engelli Meclisi tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Toplantıya, Engelli Meclisi Başkanı Tenzile Görgün ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.
     Bilgilendirme toplantısında konuşan Görgün, engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bireyler olarak katılımlarının sağlanması, ayrımcılığa uğramadan insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için strateji belirlenmesi çalışmalarının meclis tarafından hazırlanacak projelerle gerçekleştirileceğini vurguladı.
     İzmit Belediyesi Gençlik Çalışmaları Sorumlusu Ömer Kaya da katılımcılara proje hazırlanması sırasında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi.
     Dünyada ve Türkiyede engellilerin herkesten farksız yaşaması ve hayata entegrasyonu için birçok çözüm, teknoloji ya da tasarlanmış ürün olduğu, gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine Türkiyede engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmadığı belirlendi.
     Yaşanan gelişmelerin engellilerin rehabilitasyonu, entegrasyonu, bakımı ve özel eğitimi konularında büyük önem taşıdığı, son yıllara kadar yoğun olarak ithal edilen ürünlerin yerli üreticiler tarafından önemli ölçüde sağlandığı ve üretildiği kaydedildi.
    
     -Gönüllü öğrencilerden yaşlı ziyareti-
    
     İzmit Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinden oluşan gönüllüler, Terzibayırı Mahallesinde yaşlıları ziyaret etti.
     Gönüllüler, Kaymaz Sokakta ikamet eden ve yalnız yaşayan Saniye Argun, Fahriye Tek ve Sadiye Dalgıçın evlerine konuk oldu.
    
     -Emekli Evlerinde doğum günü etkinliği düzenlendi-
    
     İzmit Belediyesi tarafından kurulan Emekli Evlerinde doğum günü etkinliği düzenlendi.
     Tüysüzler Emekli Evindeki etkinlikte Bayat (57) ve Perihan Yıldırım (57), Temburaz Tamyüksel (79), Nazife Sunar (60), Mahmut Kale (60), Kenan Arslan (66) ve Nigar Aktaş (69) için pasta kesildi ve hediye verildi.
     Yenimahalle Emekli Evinde de 34 emekli vatandaşın doğum günleri toplu olarak kutlandı.
    
     -İzmitte bisiklet yolu ihalesi-
    
     İzmit Belediyesi bisiklet yolu için ihale açtı.
     İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yeni Cuma Parkı ile Alikahyadaki belediye hizmet binası arasındaki 10 kilometrelik bisiklet yolu için 27 Kasım Salı günü 10.30da ihale yapılacağı bildirildi.
     Açıklamada, açık usulde gerçekleştirilecek ihaleye katılmak isteyenlerin Fen İşleri Müdürlüğünden detaylı bilgi alabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER