İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Leyla Atakan ve arkadaşları anılacak


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, Türkiyenin ilk kadın belediye başkanlarından olan Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarının trafik kazasında hayatlarını kaybetmesinin 42. yılında anma etkinliği düzenlenecek.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Leyla Atakan ve arkadaşları için ilk anma etkinliğinin 11 Şubat Pazartesi saat 11.30da Bağçeşme Mezarlığındaki kabirleri başında yapılacağı bildirildi.
     Atakan ve arkadaşlarının mezarlarına karanfil konulup, duaların edileceği belirtilen açıklamada, 2inci etkinliğin de saat 12.30da Fevziye Camiinde gerçekleşeceği kaydedildi.
     Türkiyenin ilk kadın belediye başkanlarından İzmit Belediyesi eski Başkanı Leyla Atakan ve meclis üyesi arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay, 11 Şubat 1971 tarihinde Başiskele yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti.
    
     -Geri dönüşüm projesine internetten takip-
    
     İzmit Belediyesinin geri dönüşüm projesine internet üzerinden ulaşılacak.
     Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar atık pil kuruları, atık yağlar ve geri dönüşüm konteynerlerinin bulunduğu yerleri internet üzerinden görebileceği bildirildi.
     Vatandaşlar, İzmit Belediyesinin resmi internet sitesi olan www.izmit.bel.tr adresine girerek, kentteki atık pil, atık yağ kutusu ve geri dönüşüm konteynerlerinin bulunduğu noktaları görebilecekleri ifade edildi.
     Açıklamada, vatandaşların geri dönüşüm ile ilgili pil, atık yağ ve hurda kağıtları kendilerine en yakın noktadaki yere bırakma imkanını bulabilecekleri belirtilerek, vatandaşların ellerindeki geri dönüşüm malzemelerini 318 00 77 numaralı telefonu da arayarak geri dönüşüme kazandırabilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER