İzmit Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı

İzmit Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı yapıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesinin Ağustos ayı meclis toplantısı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.
     İzmit Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Doğan, İzmit Belediyesinin kurumsallaşmasını tamamlamış tek dayanağı hukuk olan bir kurum olduğunu kaydetti.
     Pazarcılar konusunda yeniden yapılanma ve modernleşme sürecini başlattıklarını vurgulayan Doğan, Amacımız pazarcı esnafının daha kaliteli ve güvenilir hizmet vermesini sağlamaktır. Bunun için kimlik kartı takılması gerekiyorsa takacağız, tartı olması gerekiyorsa koyacağız, zabıta olması gerekiyorsa göndereceğiz dedi.
     Doğan, pazar alanlarındaki sosyal koşulların iyileştirilmesi adına yaptıkları çalışmaları kimsenin görmezlikten gelemeyeceğini ifade ederek, Pazarcı esnafını birileri seviyorsa, ben herkesten çok bu esnafı seviyorum. İşgaliye harçlarının günlük olarak toplanması ciddi bir zaman ve maddi kayıp yaratıyordu. Bu nedenle böyle bir uygulama başlattık ve meclis tarafından belirlenen bedelleri tahsil ediyoruz. Meclis, bu para hiç alınmasın derse ben bu parayı almam, karar sizin. Ben hiçbir bedelin alınmamasından yanayım diye konuştu.
     Köylü pazarının kurulması aşamasındaki çalışmaların yavaş işlediği eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını ve konudaki kararın 2 ay önce meclisten geçtiğini dile getiren Doğan, o günden itibaren gerek Kocaeli Valiliği gerekse ilgili diğer kurumlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve tüm işlemlerin planlandığı şekli ile devam ettiğini ifade etti.
    
     -NCITY AVMnin ruhsat sorunu
    
     Doğan, NCITY AVMnin ruhsatsız olduğu için eleştirildiğini ifade ederek, NCITY AVMyi ben yapmadım, ruhsatını ben vermedim. O dönemde yapılan yanlışlar şimdi sorun olarak karşımızda duruyor. Esnafın yakınmalarını ve üzüntüsünü bende duyuyor ve görüyorum ancak İzmit Belediyesi kanunları uygulamak ve takibini yapmak zorunda. Biz yasal olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Kimse bize yanlış yapıyorsunuz diyemez şeklinde konuştu.
     Tavşantepe Mahallesi, Acısu ve Dar Sokakta yapılan alt yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Doğan, makyaj değil ameliyat yaptıklarını belirterek, Kansız ameliyat olmaz. Tavşantepede ve diğer bölgelerde halkımızın sorunlar yaşadığını biliyorum. Her gün gittim, gördüm. Onları en iyi anlayanlardan biriyim ancak bu bölgelerde alt yapı ve üst yapı aynı anda çalışıldı. Neredeyse 50 yıllık bir sorun giderilmeye çalışılıyor. Keşke daha önce yapılsaydı, ne halkımız ne de biz bu zorlukları yaşamasaydık dedi.
    
     -Her iyi şeyin eleştirilmesini anlayamıyorum
    
     Doğan, İzmit Belediye Başkanı olarak siyasi açıdan gelecek her türlü eleştiriye açık olduğunu ve bunu bir şekilde anlayabileceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bazı eleştiriler o kadar havada ve o kadar asılsız ki insan ne diyeceğini bilemiyor. Ben bu tür boş ifadelere, söylenmiş olsun diye söylenen laflara kulak asmam. Ancak bu İzmit için çalışan, bir projeye heyecanla başlayan, hevesle proje üreten bürokratlarımın, personelimin, çalışanların moralini motivasyonunu bozuyor. Gelin bir kerecik olsun bu insanlar dört kurumla aynı anda çalıştılar, iki ayda büyük iş yaptılar deyip takdir edin. Bizler bu kez Kültür Tepesinde, Gölkayparkta, Cephanelikte görmüş olduğumuz engellemeleri görmeyelim. İzmit için yaptığımız her iyi şeyin eleştirilmesini anlayamıyorum.
     İzmit Belediye Meclisinde gündeme alınan 10 maddenin 7si kabul edildi, diğer 3 madde ise tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER