İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -İzmitte evlerden de bitkisel atık yağ toplanıyor


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, başlattığı Bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında ilçedeki evlerden de bitkisel atık yağ toplamaya başladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, lokanta ve restoranları denetleyerek gerçekleştirilen Bitkisel atık yağ toplama projesi genişletilerek, ilçedeki evlerden de atık yağ toplamaya başlandığını bildirdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, belediye olarak 3 yıldır bitkisel atık yağ topladıklarını ifade ederek, toplanan bitkisel atık yağların biyodizel olarak kullanıldığını ifade etti.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan yetkiyle İzmitte tüm bitkisel atık yağ çıkaran işletmeleri denetlediklerini bildiren Açıkgöz, belediye olarak yaptıkları çalışmaların Türkiyeye örnek olacağını kaydetti.
     Açıkgöz, projenin Kocaeli Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüklerini belirterek, Çalışmalarımızın daha verimli hale gelmesi için Bakanlık lisanslı Kolza firmasıyla protokol imzaladık. Son 2 ay içerisinde evlerden 400 litre atık yağ topladık. Atık yağ biriktiren vatandaşlar 444 41 00 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Vatandaşlardan evlerinde kullandıkları bitkisel yağları lavaboya dökmemelerini, kapalı bir kapta biriktirmelerini istiyoruz. Lavaboya dökülen her damla atık yağ tamiri mümkün olmayan çevre felaketlerine neden oluyor şeklinde konuştu.
    
     -İzmit Belediyesi bayram öncesi parkları yeniliyor-
    
     İzmit Belediyesi, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte parklarda bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı öncesi parklarda bakım ve temizlik çalışmalarının başladığı belirtilerek, ilçede yapımına başlanan yeni parkların da bayram gününe hazır olması için gerekli çalışmaların sürdüğü bildirildi.
     Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parkların bayram tatili boyunca yoğun şekilde kullanılacağını ifade ederek, bu nedenle parklarda hasar gören yerlerin tamir edilerek bayramda kullanmaya hazır hale geleceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER