İznikteki yangın

İznikteki yangın -Sekiz gecekondunun kullanılamaz hale geldiği yangından etkilenen ailelere battaniye yardımı yapıldı


BURSA (A.A) - İznikte dün çıkan ve sekiz gecekondunun kullanılamaz hale geldiği yangından etkilenen ailelere battaniye yardımı yapıldı.
     Yeşil Cami Mahallesi sur dışındaki bölgede çıkan yangında evleri yanan 32 roman vatandaş, Kızılay tarafından kurulan çadırlara yerleştirilirken, İznik Sosyal Dayanışma Kültür ve Spor Derneği de ailelere battaniye yardımı yaptı.
     Olay yerine gelerek vatandaşların dertlerini dinleyen dernek başkanı Ali Ardıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, havanın soğuması ile yorgan ve battaniyelerin yetersiz kaldığını belirterek, Koşullar çok yetersiz. Bu bölge, imara açık olmadığından buraya elektrik ve su hizmeti verilemiyor. Şimdilik geçici olarak elektrik bağlanmış fakat buradaki koşullar, insan yaşamı için hiç de uygun değil. Bu vatandaşlarımız için acilen kalıcı çözümler üretilmelidir diye konuştu.
     Öte yandan, bölgede yaşayan roman vatandaşlar, geçimlerini zeytin tarlalarında budanmış ve artakalmış fide dallarını toplayarak sağlıyor. Tek tek ayırıp demet yaptıkları zeytin dallarını fide olarak 2 buçuk liradan satan vatandaşlar, ailelerinin geçimini bu şekilde sağlıyor.
    
     Muhabir: Halil Ataş / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER