İzzet Baysal Vakfı Başkanı Baysal:

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Baysal: -Gelirlerimiz gayrimenkullerin kiralarından ve banka mevduat gelirlerinden oluşuyor


BOLU (A.A) - İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, vakfın gelirlerinin gayrimenkul kiralarından ve mevduat gelirlerinden oluştuğunu söyledi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3üncü sınıf öğrencileri ile Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından kent kültürünü tanıtmak için düzenlenen programda konuşan Baysal, AİBÜnin vakıf destekli ilk devlet üniversitesi olduğunu söyledi.
     İbrahim Çeçenin AİBÜden 15 yıl sonra Ağrıda ikinci vakıf üniversitesini kurduğunu ve açılış konuşmasında İzzet Baysalı örnek aldığını söylediğini belirten Baysal, 3 yıl sonra da Bitliste Ahmet Eren aynısını yaptı. Açılışı Recep Tayyip Erdoğan yaptı ve açılışında artık Bitlisin de bir İzzet Baysalı var demiştir. Bu, vakfı yönetenleri, Boluluları onurlandırmıştır ifadelerini kullandı.
     Vakfın mal varlığının amcası İzzet Baysalın hayatı boyunca kazandığı gelirlerden oluştuğunu kaydederek, İzzet Baysal Vakfı 80-90 milyon varlıklı bir vakıftır. Gelirlerimiz gayrimenkullerin kiralarından ve banka mevduat gelirlerinden oluşuyor. Son senedeki gelirimiz 5 milyon lira civarında. Bununla Boluya hizmet etmeye devam ediyoruz şeklinde konuştu.
     Diğer taraftan İzzet Baysal Vakfının devletle işbirliği içinde hayır yapmaya devam ettiğini ve 2005ten önce üniversitenin Gölköy yerleşkesindeki fiziki yapılaşmanın yüzde 80ini vakfın, yüzde 20sini ise devletin yaptığını vurgulayan Baysal, Biz devletin yanında hiçiz. Üniversitedeki yapılaşma tersine dönmüş, yüzde 45 üniversitenin, yüzde 55 vakfın ve seneye biraz daha devlet ağırlıklı sürecek. Bu, şunu gösteriyor. İzzet Baysal doğru görmüş. Ben 1 vereyim, devlet 100 koyacak. Hakikaten öyle diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzzet Baysal Vakfı Başkanı Baysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER