Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü -Kütahya Jandarma Komutanlığında tören yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Jandarma Komutanlığında, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, törende, bir kurumun 173 yıldır gelişerek, halkın sevgisini kazanarak, halkın ihtiyaçlarına göre kendisini yenileyerek faaliyetlerini sürdürebilmesinin kolay olmadığını söyledi.
     Bunu Jandarma Teşkilatının başardığını belirten Çiftçi, 19 Mayıs 2011deki Simav depremi sonrasında jandarmadan büyük fedakarlık ve destek gördüklerini bildirdi.
     Çiftçi, Jandarma Teşkilatının teknolojik bakımdan da kendisini yenilediğine dikkati çeken Çiftçi, şöyle konuştu:
     Sosyal bir jandarma var. Bütün özel günlerde jandarma sokağa çıkıyor ve gül veriyor. Jandarmanın şu anda fiilen yürüttüğü 29 projesi var. Kendisini halk için adamış bir jandarma var. Emniyet ve jandarma teşkilatlarına biri sağ, diğeri sol kolumuz deriz. Dolayısıyla kollarımız sağlam olduğu zaman elinizden gelen her şeyi yerine getirir ve yaparsınız. Kütahyada da iki kolumuz da sağlam.
     İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan da teşkilatın, her gün bir önceki günden daha gelişmiş olarak iyi yetişmiş personeli, modern silah, araç gereç ve donanımıyla kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini anlattı.
     Jandarma Teşkilatının üstün görev anlayışının, disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fizik ve moral gücüyle halkla daha iç içe olmuş, suç işleyenlere devlet gücünü, yardıma muhtaç olanlara ise devlet şefkatini, ciddiyetini, tarafsızlığını, dürüstlüğünü ve saygınlığını en iyi şekilde göstererek bu günkü güvenilirlik seviyesine ulaştığını dile getiren Albay Arslan, Halkımızın huzur ve sükununu sağlamak amacıyla taşıdığımız kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine olan inanç ve güvenimi tazeliyor, aziz vatanımızın bütünlüğü, yüce milletimizin birlik ve beraberliği ile emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum dedi.
     Daha sonra, İl Jandarma Komutanlığının narkotik köpeğinin yer aldığı gösteri sunularak, teşkilatta kullanılan araç ve gereçler sergilendi.
     Törene, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcıları Mustafa Haluk Saygı ve Mustafa İngenç, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER