Jandarma trafik timlerince 2012de 32 bin

Jandarma trafik timlerince 2012de 32 bin 708 kişi bilgilendirildi


MUĞLA (A.A) - Muğla Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince 2012de 32 bin 708 kişi bilgilendirildi.
     İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, Jandarma trafik timlerince icra edilen denetim ve kontrollerin yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere karayollarını kullanan sürücü ve yayalara yönelik trafik eğitim seminerleri ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek karayollarını kullanan kişilerin trafik kuralları ve karayolu trafik güvenliği konularında bilgilendirildiği belirtildi.
     Yapılan çalışmalarda öncelikli hedefin karayollarını kullanan sürücü, yaya ve öğrencilerin trafik kuralları konusunda bilinçlendirilerek meydana gelen trafik kazalarının ve kazalar neticesinde ortaya çıkan maddi ve manevi zararların en aza indirilmesi olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     2012 yılı içerisinde Jandarma trafik timlerince köy, belde ve buralarda bulunan 181 okulda seminerler düzenlendi. Seminerlerde 4 bin 711 sürücü, 8 bin 786 yaya ve 19 bin 211i öğrenci olmak üzere toplam 32 bin 708 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca, öğrencilere yönelik olarak trafik kurallarıyla ilgili öğretici bilgilere sahip boyama kitabı, kalem, balon gibi materyaller ile sürücüleri bilgilendirmek üzere ise afiş, broşür gibi materyallerde hazırlanarak düzenlenen seminerlerde dağıtılması sağlanmıştır. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, 2013 yılında da sürücü, yaya ve öğrencilere yönelik yapılan bilgilendirme faaliyetlerine aynı hassasiyetle ve daha da artırılarak devam edilecektir.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Jandarma trafik timlerince 2012de 32 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER