Jandarmaya eğitim semineri

Jandarmaya eğitim semineri


KARABÜK (A.A) - Karabük İl Jandarma Komutanlığı personellerine, hayvan sağlığı, yetiştiriciliği ve su ürünleri konularında eğitim verildiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Erdal Kaya ve Su Ürünleri Mühendisi Ramazan Erakman tarafından jandarma personellerine, su ürünleri avcılığı denetimlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, yasanın ihlali durumunda uygulanacak adli ve idari yaptırımlar, yurt içinde canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin sevk ve kontrolünün nasıl yapılacağı ile yasanın ihlali durumunda uygulanacak adli ve idari yaptırımlar hakkında bilgiler verildiği belirtildi.
     Açıklamada, su ürünleri ve hayvan sevkıyatı konularının çok önemli olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi.
     Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince amatör balıkçı belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için hatırlatmak isteriz ki, yurt içi hayvan sevkıyatı yapacak kişiler, il veya ilçe müdürlüklerimize başvurarak veteriner sağlık raporu almaları ve belgelerini noksansız bir şekilde nakil esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca, kulak küpesi olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların nakline kesinlikle izin verilmeyecektir.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Jandarmaya eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER