Japon turizm yazarları, Türkiyenin doğusunu anlatacak

Japon turizm yazarları, Türkiyenin doğusunu anlatacak -Malatya Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Japon turizm yazarları, Malatya ve Türkiyenin doğusunda gezip gördükleri yerlere ilişkin, ülkelerinde çalıştıkları basın yayın organla


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Japon turizm yazarları, Malatya ve Türkiyenin doğusunda gezip gördükleri yerlere ilişkin, ülkelerinde çalıştıkları basın yayın organlarında yazılar kaleme alacak.
     Malatyada Levent Vadisi başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik yer ile doğal sit alanlarını gezen Japon turizm yazarları ve tur operatörleri, Malatya Valisi Ulvi Saranı makamında ziyaret etti.
     Saran, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyenin Uzakdoğudan gelen turistler için bilinen bir yer olduğunu belirterek, Kapadokya, Pamukkale ve İstanbul gibi turizm noktalarına Uzakdoğudan çok sayıda turistin geldiğini ifade etti.
     Türkiyenin bu noktaların dışında da pek çok bölgesi ve şehriyle turistlerin dikkatini oldukça çekecek bir ülke olduğunu vurgulayan Saran, ülkenin diğer bölgelerinin kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle Uzakdoğudan gelecek insanlara hitap ettiğini söyledi.
     Japon turizm yazarlarını ve tur operatörlerini Türkiyeye davet ederek, Anadolunun farklı yerlerini tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Saran, Malatyayı tek bir uğrak noktası olarak düşünmedik. Malatya, buraya gelen insanlar için yeni turizm rotasının geçeceği bir il olarak değerlendirildi. Nemruta Malatya üzerinden gidilmesini sağlamayı ve buradan da başka illere geçilmesini arzu ediyoruz diye konuştu.
     Japon konukların, Erzincanın Kemaliye, Malatyanın Arapgir, Akçadağ, Darende ve Battalgazi ilçelerini gezdikten sonra Nemrut Dağına çıkacaklarını ifade eden Saran, tur operatörlerinin gördüklerini ülkelerinde anlatacağını, turizm yazarlarının da çalıştıkları gazetelerde bunları yayımlayacaklarını belirtti.
     Bu girişimin, iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını, Malatya ve çevresinin tanınırlığına katkı sağlayacağını vurgulayan Saran, böylece daha fazla insanın Malatyaya gelmesini sağlayarak ülkeye katkıda bulunmuş olacaklarını ifade etti.
     Japon konuklar da Malatyadan başlayarak Türkiyenin doğusuna uzanan bir turizm rotası oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesinin Japonlar tarafından fazla bilinen bir yer olmadığını ifade eden konuklar, Türkiyenin doğusunun da bilinmesini sağlamak amacıyla, çalıştıkları basın yayın kuruluşlarında yazılar kaleme alacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Japon turizm yazarları, Türkiyenin doğusunu anlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER