Japonyadan Denizliye ticaret heyeti gelecek

Japonyadan Denizliye ticaret heyeti gelecek -DENİB Başkanı Süleyman Kocasert: "Japonyanın son yıllarda Türkiyeye ticaret anlamında gösterdiği olumlu yaklaşım rüzgarından Denizlinin de faydalanmasını arzu ediyoruz"


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Japonyanın son yıllarda Türkiyeye ticaret anlamında gösterdiği olumlu yaklaşım rüzgarından Denizlinin de faydalanmasını arzu ettiklerini bildirdi.
     Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, yakın zamanda Polonyanın en büyük mağaza zincirinin temsilcilerini Denizlide üyeleri ile buluşturdukları gibi önümüzdeki günlerde bu defa Japon iş adamlarını Denizliye getireceklerini belirtti.
     Japonyanın en önemli 6 firmasından ve 11 kişiden oluşan Japon heyetin, 10-13 Mayıs tarihleri arasında Denizlide olacağını açıklayan Kocasert, "Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülmekte olan Denizli Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi projesi (URGE Projesi) kapsamında, projeye dahil olan DENİB üyesi firmalarla görüşecek olan Japon iş adamları, ülkelerindeki önemli şirketlerin ve mağaza zincirlerinin temsilcileri konumunda. Yapılacak ikili görüşmeler neticesinde geliştirilmeye müsait ticari ilişkilerin kurulmasını hedefliyoruz" dedi.
     DENİB olarak asli görevlerinin ihracatın gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak projeler üretmek olduğunu ifade eden Kocasert, şunları kaydetti:
     "Japonyadan Denizliye gelecek olan alım heyeti bu anlamda bizim için önemli bir proje. Japonya, dünyanın önemli ev tekstili ithalatçıları arasında yer alıyor. Halihazırda Denizliden Japonyaya ihracat gerçekleştiren firmalarımız mevcut. Bildiğimiz başka bir husus ise Japonyanın Türkiyeye yaklaşımı. Bugünlerde Japonya Başbakanı Türkiyeyi ziyaret ediyor olması aslında her anlamda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmekte olduğunun bir göstergesi. Japonyanın son yıllarda Türkiyeye ticaret anlamında gösterdiği olumlu yaklaşım rüzgarından Denizlinin de faydalanmasını arzu ediyoruz."
     Kocasert, heyetin gerçekleştireceği ziyaretin Avrupa dışında alternatif pazarlara yönelme konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Japonyadan Denizliye ticaret heyeti gelecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER