JCI Antalyadan Eğitime Bir Jest etkinliği

JCI Antalyadan Eğitime Bir Jest etkinliği


ANTALYA (A.A) - Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından yürütülen Gençler, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerinin İzinde projesi kapsamında Eğitime Bir Jest etkinliği gerçekleştirildi.
     Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Eğitim başlıklı ilkesi doğrultusunda, JCI Antalya Şubesi üyeleri, Kaşın Gömbe beldesine bağlı Kılınçlı köyünde geçen yıl tadilatını yaptırdıkları etüt merkezine giderek üyelerine ve köy halkına yönelik etkinlik düzenledi.
     Kılınçlı sakinleriyle bir araya gelen JCI Antalya, daha sonra JCI eğitmenlerinden Deniz Sarışın Gökkuş tarafından gerçekleştirilen eğitime katıldı. Henüz ilköğretim sürecinde olan 20den fazla çocuğun katıldığı eğitimde JCI üyeleri mesleklerini tanıtarak, çocuklara meslek seçimi ve kariyer yolculuğu konusunda yardımcı olmaya çalıştı.
     Proje Direktörü Beytullah Aksoy, burada yaptığı konuşmada, JCI Antalyanın Eğitime Bir Jest projesi ile Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sundukları için mutlu olduklarını belirterek, Avrupa Birliği ve Ulusal Ajans tarafından verilen 50 bin avroluk hibe ile finansman sağlandığını vurguladı.
     Antalya Şube Başkanı Aydın Uçaroğlu da geleceğin büyükleri olan çocukların mutlu, başarılı ve üretken insanlar olmalarında aldıkları eğitimin büyük fark yaratacağının bilincinde olduklarını belirterek, bu nedenle JCI Antalya olarak bu tür projelere özellikle öncelik vermek istediklerini ifade etti.
     Uçaroğlu, 2000 yılında Birleşmiş Milletler önderliğinde dünya ulusları tarafından küresel sorunların giderilmesi, eşitlik ve kalkınma alanlarında gelişme gösterilmesi için kabul edilmiş olan Milenyum Kalkınma Programının 8 ana hedeften oluştuğunu anlatarak, mutlak yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak, herkesin temel eğitim almasını sağlamak, kadınların konumunu güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek, çocuk ölümlerini azaltmak, anne sağlığını iyileştirmek, salgın hastalıkların yayılımını durdurmak, çevresel sürdürülebilirliği sağlamak ve kalkınma için küresel ortaklıklar geliştirmenin ana hedefleri olduğunu kaydetti.
     Genç Liderler ve Girişimciler Derneğinin gelinen noktada tüm bu hedeflerin halen güncelliklerini koruduğunun farkında olduğunu belirten Uçaroğlu, sürdürülebilir küresel kalkınma için gençler arasında farkındalık yaratmak ve üretilen projelerin bu hedeflere paralel olmasını sağlamak gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber JCI Antalyadan Eğitime Bir Jest etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER