Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Serindağ:

Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Serindağ: -"Depremle yaşama bilincini topluma aşılamalıyız"


GAZİANTEP (A.A) - Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Ali Serindağ, depremle yaşama bilincinin topluma aşılamaları gerektiğini söyledi.
     Serindağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke topraklarının yüzde 96sının, yaşam alanlarının yüzde 98inin, sanayi tesisleri ve barajların da yüzde 90ından fazlasının fay hatlarından etkilenebilecek bölgelerde bulunduğunu kaydetti.
     Doğu Anadolu Fay Hattında 500 yıldır büyük ölçekli deprem yaşanmadığına, burada biriken enerjinin bir gün açığa çıkacağına dikkat çeken Serindağ, Türkoğlu-Gölbaşı fay hattında 1513 yılından bu yana aletsel ve tarihsel kayıtlardan elde edilen bulgulara göre 7 ve üzerinde bir deprem meydana gelmediğinin altını çizdi.
     Serindağ, şöyle konuştu:
     "Burada bir suskunluğun meydana gelmesi büyük bir enerji birikimine işaret etmekte. Burada bir enerjinin biriktiği aşikar. Biriken bu enerji ilerde bir şekilde açığa çıkacaktır. Dünyadaki hiçbir teknoloji, hiçbir bilimsel bulgu bize öncü deprem olabileceği bilgisini vermiyor. Hiçbir teknoloji depremin ne zaman nerede olacağıyla ilgili veri sunamıyor."
    
     -Depremle yaşama bilinci-
    
     Serindağ, Türkiyede daha önce 150 fay hattının bilindiğini, yapılan çalışmalarla diri fay hattı sayısının 326ya çıktığını belirtti.
     Olası depremde yapılaşmanın önemine değinen Serindağ, "Depremle yaşama bilincini topluma aşılamalıyız. Binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesi ve denetimlerinin yapılması gerekmektedir" dedi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Burhan Sansarlıoğlu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Serindağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER