Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Evsen:

Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Evsen: -Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte mega kent olacak Kayseride, Büyükşehir Belediyesi acilen Jeoteknik Daire Başkanlığı kurmalıdır


KAYSERİ (A.A) - Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Adnan Evsen, Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte mega kent olacak Kayseride, Büyükşehir Belediyesi acilen Jeoteknik Daire Başkanlığı kurmalıdır dedi.
     Evsen, yaptığı açıklamada, bir deprem ülkesi olan Türkiyede, TBMMnin kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Projesi olarak algılanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki Kanunu çıkararak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini kaydetti.
     Bundan sonraki süreçte asıl sorumluluğun yerel yönetimlere, İl Özel İdareleri ve yürütmeye düştüğünü ifade eden Evsen, şunları anlattı:
     Kayseride yaklaşık bir milyon nüfusun konut sorunun çözmek için iki belediye toplam 2 jeoloji mühendisinin çalışması ağır bir sorumluluktur. Kayserideki bütün belediyelerin yasa ve yönetmeliklerin getirmiş olduğu bu ağır sorumluluk karşısında jeoloji mühendisi istihdam etmesi gerekmektedir. Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte mega kent olacak Kayseride Büyükşehir Belediyesi acilen Jeoteknik Daire Başkanlığı kurmalıdır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Evsen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER