Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Murathan: İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesi, yapıların zemin ve temel etütlerinin denetimini yerinde yapmamaktadır


İZMİR (A.A) - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesi, yapıların zemin ve temel etütlerinin denetimini yerinde yapmamaktadır dedi.
     Murathan, düzenlediği basın toplantısında, dünyada deprem riski en yüksek kentler arasında yer alan İzmir ve çevresinde 13 diri fay hattının bulunduğunu, bu fay hatlarının 7 ve üzerinde deprem üretecek potansiyel taşıdığını belirtti. Kentin yönetiminden sorumlu İzmir Büyküşehir Belediyesine bu konuda önemli sorumluluklar yüklendiğini ifade eden Murathan, kentte yaklaşık yılda 10 bin adet yapının zemin temel etüdü yapıldığını ifade etti.
     Zemin etütlerinin, sontaj ve arazi çalışmalarının, mevcut yasa ve yönetmeliklere göre Jeoloji mühendislerince yapılmakta olduğunu dile getiren Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesi, yapıların zemin ve temel ütütlerinin denetimini yerinde yapmamaktadır dedi.
     Aziz Kocaoğlundan bir genelge çıkararak, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli jeoloji mühendisleri tarafından sondajların yerinde yapılan zemin deneylerinin denetiminin imzalı tutanaklara bağlanmasını isteyen Murathan, İzmirde sadece Çiğli, Balçova ve Urla belediyelerinde etkin bir denetim yapıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER