Kaçak akaryakıt operasyonu

Kaçak akaryakıt operasyonu -Çorum merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 270 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi


ÇORUM (A.A) - Çorum merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonlarda, 270 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
     Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce kaçak akaryakıt satışı yaptığı iddia edilen kişilere yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.
     Yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin sonucunda 5 gün önce Çorumun Osmancık ilçesi merkezli toplam 13 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 7 istasyonda yapılan kazı faaliyetleri kapsamında çok sayıda gizli yer altı tankı, 270 bin litre kaçak akaryakıt, kaçak akaryakıt naklinde kullanılan araçlar ile çok sayıda belge ele geçirildi.
     Operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı. Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ilk sorgulamaları sonrasında haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde akaryakıt kaçakçılığı yapmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, resmi belgede sahtecilik suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Operasyonda ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarının çalışmalar kapsamında 500 bin litreyi bulacağı tahmin ediliyor.
     Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kaçak akaryakıt operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER