Kaçak maden işletmelerine çözüm isteği

Kaçak maden işletmelerine çözüm isteği -Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Nas: -Kaçak maden ocakların yasal bir statüye getirilmesini istiyoruz -Kaçak ocak işletenler kömür hırsızlığından hüküm giydiğinden


ZONGULDAK (A.A) - Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, kentte faaliyet gösteren kaçak maden ocaklarının yasal statüye getirilmesini istediklerini bildirdi.
     Nas, bazı mahalle muhtarlarıyla düzenlediği basın toplantısında, kaçak maden ocağı sorununun kentte yıllardır varlığını sürdüren sosyal bir yara olduğunu söyledi.
     Yer altında insanların zor koşullarda ekmek mücadelesi verdiğini anlatan Nas, şunları kaydetti:
     Kaçak maden ocağında çalışanlar hep mağdur. Biz mağdurların yanındayız. Kaçak maden ocakların yasal bir statüye getirilmesini istiyoruz. Özellikle siyasiler bu sorunu çözsün. Bu insanlar yakalandığında hırsız damgasıyla dolaşıyorlar. Bunların kaderi böyle olmamalı. Ne yapmış, kömür satmış- Kaçak ocak işletenler kömür hırsızlığından hüküm giydiğinden çocukları üniversite bitirse bile kamuda işe giremiyorlar. Niye- Çünkü babaları hırsız gözüküyor. Yasa çıkartılıp bu sorun çözülsün. Bu insanlar yaşadıkları mahalleye, köye, kente yardım eden kişiler. Zonguldakın her mahallesinde, köyünde buralarda çalışanlar var. Sorunun çözümüne katkı sağlamak için valiyle de görüşmeler yapacağız.
     Kırat Mahallesi Muhtarı Mustafa Demir de Gelik beldesinde seçim dönemi belediye meclis üyesi yapacak kişi bulamadıklarını belirterek, Çünkü herkesin kömür hırsızlığından sabıkası var. Bu kaçak ocakların sahipleri de iş yerlerinin yasalaşmasını istiyor. Bunun sicili bu kadar ağır olmamalı. Zonguldakta bir iş adamı var. Bu kişi 20-30 yıl önce bahçesinden bir iki ton kömür çıkartırken yakalandı diye hırsız suçundan hakkında işlem yapılmış. Şimdi bu kişinin oğlu ABDye gidemiyor, vize alamıyor, mağdur diye konuştu.
     Diğer mahalle muhtarları da sorunun çözümü için dilekçe yazarak bölge milletvekillerine gönderdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kaçak maden işletmelerine çözüm isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER