Kaçak yapılar yıktırıldı

Kaçak yapılar yıktırıldı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı olarak yapıldığı için yıkım kararı çıkan kaçak yapıları yıktırdı.
     Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu imara aykırı olarak yapıldığı belirlenen 4 yapı kepçelerle yıktırıldı.
     Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşma konusunda hiç kimseye taviz verilmediğini söyledi.
     Aksarayın hızla gelişerek modern bir yapıya kavuştuğunu belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksarayda gecekondu kültürünün tarihe gömülmesi gerektiğini bildirdi.
     Palta açıklamasında, şunları kaydetti:
     Biz Aksaray Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermiyoruz. Ruhsatsız bina yapanların binaları yıkılacak kendileri de kanunların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır. Yapı kullanım izni olmadan hiçbir binaya elektrik, su, kanalizasyon bağlamak mümkün değil. Biz göreve geldikten sonra kesinlikle bir tek ruhsatsız binaya göz yummadık. Bundan sonrada yummayacağız. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak ve de yaşam standardımızı artırmak istiyorsak kaçak inşaat yapmayalım. Yapılırsa bizde hukuki çerçevede gereğini yaparız.
    
     Muhabir: Adem Koçak
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kaçak yapılar yıktırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER