Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması

Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması -Amasya Valisi Öz, uzman çavuş Zihni Koçu baba evinde ziyaret etti -Vali Öz: -Herkes anlamalı ki, bu memleket bir bütündür. Bu memlekette 1071 Malazgirtten bu yana Kürdüyle,


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, terör örgütünce 1,5 yıl önce kaçırılan ve dün serbest bırakılan kamu görevlilerinden uzman çavuş Zihni Koçu, baba evinde ziyaret etti.
     Koçun merkeze bağlı Karaali köyündeki baba evine giden Vali Öz, Zihni Koç ve ailesiyle bir süre sohbet etti.
     Aileye geçmiş olsun dileğini ileten Öz, şöyle konuştu:
     Bütün aileye, bütün milletimize tekrar geçmiş olsun. Bu, sıkıntılı bir süreçti, aile için de Zihni için de çocukları için de. Eşi ve çocuklarıyla zaman zaman bir araya geldik. Geçmiş dönemde acılar, sıkıntılar yaşadık ama memleket olarak bulunduğumuz bu coğrafya itibarıyla terörle mücadele ediyoruz, sıkıntılarımız oluyor. Terör bize pahalıya mal oldu ve ağır faturalar ödetti. Gelinen noktada inşallah bir süreç yürüyor, bu süreç inşallah iyi olur, bu terör belasından bu memleket kurtulur. Herkes anlamalı ki, bu memleket bir bütündür. Bu memlekette 1071 Malazgirtten bu yana Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütün olarak yaşıyoruz.
    
     -Evlatlarımız dik duruş sergilediler-
    
     Uzman çavuş Zihni Koç ve beraberindeki kaçırılan kamu görevlilerinin süreç içinde dik bir duruş sergilediklerini belirten Vali Öz, Güzel bir tavır sergilediler. İnşallah görevlerine devam edecekler, bundan sonra hayatları devam edecek, aileleriyle ve çocuklarıyla beraber. Allah onları ailesine ve çocuklarına bağışladı. İnşallah bundan sonraki hayatlarında güzellikler olur dedi.
     Zihni Koç ve babası Veysel Koç da Öze ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
     Vali Öze ziyarette İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Şen ile İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt eşlik eti.
     Uzman çavuş Zihni Koç, 9 Temmuz 2011de Diyarbakırın Lice ilçesinde terör örgütünce kaçırılmıştı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü / Orhan Topal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER