Kaçkarlara Zafer Tırmanışı başladı

Kaçkarlara Zafer Tırmanışı başladı -Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: 30 Ağustos Zafer Tırmanışının 13üncüsünü Kaçkar Dağlarında yapıyoruz


RİZE (A.A) - Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Kaçkar Dağına Zafer Tırmanışı başladı.
     Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen tırmanış öncesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış törenine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve dağcılar katıldı.
     Karaca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Dağcılık Federasyonunun görevinin sadece dağcılık eğitimi yapmak ve dağlara tırmanmak olmadığını belirtti.
     Ülkenin tanıtımına ve bölgelere götürecekleri hizmetlerle iç turizme katkı sağladıklarını belirten Karaca, 30 Ağustos Gençlik Haftası Tırmanışının 13üncüsünü Rizede yapıyoruz. Bu faaliyetlerin 12 tanesini Ağrı Dağında yaptık. Ağrı Dağını dünyaya tanıtmak için katkı sağladık. Her ne kadar dünya Kaçkar Dağlarını çok iyi tanıyor olsa bile, 30 Ağustos Zafer Tırmanışının 13üncüsünü Kaçkar Dağlarında yapmayı planladık dedi.
     Karaca, 1998 yılında göreve geldiklerinde Rizede sadece bir dağcılık kulübünün bulunduğunu ifade ederek, O da Rizenin ilçesinde bir kulüptü. Bugün Rizede 42 tane dağcılık kulübümüz var. Bu da sevindirici bir olay. Rize hak ettiği organizasyonları almaya devam edecek. Federasyon olarak bugüne kadar zaman zaman eleştirilmiş olsak da illerimizin organizasyonlarının tümüne katılmaya çalıştık. Yönetim olarak yaşanan olayları, sevinci ve acıyı paylaşmaya gayret gösterdik. Bunun yanında da elit sporcular yetiştirmek için de geri kalmadık. Dünyaya açıldık diye konuştu.
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise Rizenin dağı ve denizi ile öne çıkması gereken bir yer olduğunu belirterek, Maalesef dağlarımızı ve denizimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Özellikle dağcılık federasyonumuzla her yıl bir etkinliğimiz oluyor. Hem kurum olarak hem de kişisel desteğimiz devam ediyor ve devam edecek dedi.
     Törenin ardından Karacanın başkanlığında 2 ülkeden gelen 9 yabancının da aralarında bulunduğu toplam 159 sporcu Kaçkar Dağına tırmanmak üzere Kavron Yaylasına hareket etti.
    
     Muhabir: Fikret Delal / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kaçkarlara Zafer Tırmanışı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER