Kadifekalede yeşillendirme çalışmaları

Kadifekalede yeşillendirme çalışmaları


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan nedeniyle boşaltılan Kadifekalenin Yeşildereye bakan kısmına zeytin ağacı dikiyor.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, heyelan nedeniyle can kaybı yaşanmaması için Kadifekaledeki bin 967 binanın yıkılarak bölge sakinlerinin Uzunderedeki toplu konutlara taşınması sonucu ortaya çıkan 32 hektarlık alanda yeşillendirme çalışmaları kapsamında alanın 25 hektarına asırlık zeytin ağaçları dikilmeye başladı.
     Yaşları 100 ile 150 arasında değişen ve özel yöntemlerle nakledilip dikilen zeytin ağaçlarının kısa süre sonra yeniden filiz vermesi ve zeytin ormanının Yeşildere yoluna bir güzellik katması bekleniyor.
     Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri, zeytin ağacının Ege Bölgesinin endemik türlerinden olduğunu ve rahat taşınabilmesi için dalları budanan ağaçların mayıs ayında yeşermeye başlayacağını belirterek, Ağaçlar bu yıl tüm enerjilerini köklerini güçlendirmek ve dallarını büyütmek için kullanacak. Gelecek yıldan itibaren ürün vermeye başlayacak. Zeytin ağaçlarını su istekleri az ve doğa koşullarına karşı hassas değiller o yüzden yeni yerlerine uyum sağlayacaklarını düşünüyoruz bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kadifekalede yeşillendirme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER