Kadıköy

Kadıköy-Kartal metrosu, Tuzlaya kadar uzayacak


İSTANBUL (A.A) - Kadıköy-Kartal metrosunun Tuzlaya kadar uzatılmasına yönelik çalışmalar sonuç verdi.
     Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcının talebini gündeme alan Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy-Kartal metrosunun Tuzlaya kadar uzatılmasına karar verdi.
     Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
     Tuzladan Halkalıya kadar kesintisiz ulaşım hizmeti verecek olan Marmarayın Tuzla ilçemizde 3 istasyonu bulunacak. Bu istasyonlardan trene binen Tuzlalı vatandaşlarımız, Halkalıya kadar hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacak. Metro ise Kartaldan Kadıköy Meydanına kadar hizmet veriyor. Ancak Tuzlalı vatandaşlarımız, Kadıköy metrosunun da Tuzlaya kadar uzatılması yönündeki taleplerini her fırsatta bana iletiyorlardı. Ben de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Yapılan değerlendirmeler sonunda nihayet Kadıköy metrosunun Tuzlaya kadar uzatılması için karar alındı.
     Marmaray projesi güzergahında 3 durağa ev sahipliği yapan Tuzla, metro hattının da uzatılmasıyla ulaşımda önemli rahatlık yaşayacak. Metronun Tuzlaya uzamasıyla tersaneler mevkisinde metroya binen vatandaşlar, 36 dakikada Kadıköye, 10 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşabilecek.
     Marmaray projesi kapsamında Tuzladaki hızlı trene binen vatandaşlar, 95 dakikada Halkalıya ulaşacak.
     Proje kapsamında Marmaray ile metro birleşmesi Kadıköy ve Tuzla olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Erdal Turanlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER