Kadın girişimciler 2. kez yarışacak

Kadın girişimciler 2. kez yarışacak -Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışması bilgilendirme toplantısı ALTSOda yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kadın girişimciliğinin gelişmesine ve desteklenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışmasının bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.
     Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışması hakkında Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında (ALTSO) düzenlenen toplantıya TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Baba, kurul üyeleri Banu Okan ve Hatice Ünsal katıldı.
     TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın 2013 Yılı Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışması hakkında bilgi vererek, Bu yarışma ile fikrini sermayesiyle birleştirerek işletme kuran ve istihdam yaratan kadın girişimciler ile sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve toplumumuzdaki kadın girişimci rol modelinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır dedi.
     Kendi işini gerçekleştirmiş, ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı, istihdam oluşturan kadın girişimcileri bu yılki yarışmada değerlendirmek istediklerini söyleyen Yargın, 2013 Yılı Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışma ödüllerinin iki kategoride verileceğini belirtti.
     Yargın, şunları kaydetti:
     İş yeri açarak üretim ve ticaret yapan kadın girişimciler kategorisinde başvuruları değerlendirilecek olan yarışmacıların Antalya, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları ile Antalya, Kumluca Ticaret Borsaları ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler olması gerekmektedir. Evde üretim yapan kadın girişimciler kategorisinde ise evde üretilen ve pazarlanabilen gıda hariç ürünler dikkate alınacaktır. Bu yarışmacılarımız için oda kaydı şartı aranmayacaktır. Geçtiğimiz yıl ödül alan yarışmacılarımızdan farklı girişimci ruhların teşvik edilmesi ve yarışma etiğinin sağlanması maksadıyla, 2012 Yılı Antalyanın Kadın Girişimcileri Yarışmasında her iki kategoride ilk üçe giren yarışmacılar ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri bu yarışmaya başvuruda bulunamayacak. Ancak, kadın girişimcilere olan desteklerimizi sürdürebilir kılmak maksadıyla geçen sene yarışmamızda dereceye giren girişimcilere yönelik Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Antalya Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde önümüzdeki günlerde ücretsiz tasarım eğitimi planlıyoruz.
     Yargın, yarışmaya katılacakların www.antalyakadingirisimciler.org web sitesi üzerinden veya Antalya, Alanya, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kumluca Ticaret Borsasından temin edecekleri başvuru formlarını elektronik ortamda doldurarak, ürün ve faaliyetleri ile ilgili belge veya ürün örnekleri ile birlikte başvuru dosyasını yine bu odalara 29 Mart 2013 Cuma günü saat 17.30a kadar teslim edebileceklerini bildirdi.
     Yargın, seçici kurul tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda yapılacak değerlendirme sonucu her iki kategoride birincilere bin 500, ikincilere bin, üçüncülere de 750şer lira para ödülü verileceğini belirterek, ödül alan tüm yarışmacılara geçen yıl olduğu gibi 4. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında yer alacak Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı verileceğini anlattı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadın girişimciler 2. kez yarışacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER