Kadın girişimcinin mutluluğu

Kadın girişimcinin mutluluğu -Kırıkkale Valisi Kolat, bir kadın girişimci tarafından kurulan temizlik şirketinin açılışına katıldı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, bir kadın girişimci tarafından kurulan temizlik şirketinin açılışına katıldı.
     Açılışta konuşan Vali Kolat, işletmenin kadınlara, kızlara, sahip çıkmalarının, birlikte harekete başlamış olmalarının, hem ekonomik anlamda hareketlilik hem de birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının güzel bir çalışma olduğunu söyledi.
     İş yerinin açılmasından dolayı kadınları kutladığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Biz nasıl açılışınızda buradaysak her türlü sorunlarınızda, problemlerinizde de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, hükümetin son yıllarda yaptığı düzenlemelerle kadınlarımıza, analarımıza, kızlarımıza, bacılarımıza ciddi manada sahip çıkılmıştır. Bunu sadece devletten beklemek, her şeyi devlet yapsın demek değil, kadınlarda iş birliği, gönül birliği yaparak bir araya gelmek suretiyle açılan güzel müteşebbisler bizleri mutlu eder, memnun eder. Ekonomik özgürlük elbette ki güzeldir. Kimsenin kapısına muhtaç olmamak elbete ki güzeldir. Ama birlik ve beraberlik içerisinde aile bütünlüğü içerisinde işleri yürütmemiz bizlere ayrıca bir mutluluk verir. Böyle güzel bir müteşebbis için sizleri kutluyorum. Başarılar diliyorum.
     İşletme sahibi Nurcan Yılmaz da, hayatın paylaştıkça güzel olduğu anlayışından yola çıkarak kadınların toplumda daha iyi bir konuma gelmesi, bir anne olmanın dışında ev ekonomisine de katkıda bulunmaları için temizlik şirketini, KOSGEBden aldığı girişimcilik belgesi ile açmaya karar verdiğini kaydetti.
     İş yerinde çeşitli nedenlerden dolayı eşinden ayrılan ya da maddi durumu yetersiz yaklaşık 30 kadına istihdam sağladığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyede her gün yüzlerce kadın gördüğü şiddet yüzünden ya ölüyor ya da tamiri imkansız acılarla boğuşuyor. Sevginin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde ise mutluluk olur. Eğer kadınlarda ekonomik özgürlüklerini tam anlamıyla kazanır aile bireylerine destek olursa o evde huzur ve mutluluk eksik olmaz. Ulusal kurtuluş mücadelesinde de kadınlar vardı, ülke ekonomisinin kalkınmasında da şimdi biz Kırıkkalede kadınlarımızın kalkınması, aile ekonomisinin canlanması için kadınlarımıza kapımızı açıyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin kadınlara yönelik başlattığı çalışmalar bizlere umut ve ışık olmaktadır.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kadın girişimcinin mutluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER