Kadın istihdamının desteklenmesi

Kadın istihdamının desteklenmesi -Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Teknik Destek ve Hibe Programı toplantısı Gaziantepte yapıldı -Vali Ata: Kadınlarımızı evde oturtarak, ev işi yaptırarak, çocuklara veya evdeki yaşlıla


GAZİANTEP (A.A) - Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu, Teknik Destek ve Hibe Programı toplantısı Gaziantepte yapıldı.
     Vali Erdal Ata, Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, Türkiyenin önemli sorunlarından birinin, nüfusun yarısını teşkil etmesine rağmen kadın istihdam oranının yüzde 50nin altında kalması olduğunu söyledi.
     Kadınların birçok etkinlikte başarılı olduğunu, bu kadar başarılı bir kitlenin çalışma hayatından uzak tutulmasının ülke ekonomisi için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     Devlet olarak buna mutlaka çözüm bulmamız lazım. Türkiyede çalışan, istihdama katılan, kadın sayısının artırılması gerekir. Kadınlarımızı evde oturtarak, ev işi yaptırarak, çocuklara veya evdeki yaşlılara baktırarak dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisine girmemiz mümkün değil. Bu nedenle bu tür projelerin önemine inanıyorum. Desteklenmesi gerektiğine de gönülden katılıyorum. İnşallah bu projeler sayesinde hem ilimizde hem de ülkemizde çalışan kadın sayısını artacaktır.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin de Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında Gaziantep, Çorum, Erzurum, Şanlıurfa ve Rizenin pilot il seçildiğini söyledi.
     Gaziantepte ücretli çalışan kadınların toplam istihdamındaki oranının erkeklere nazaran daha az olduğunu ancak bu düşük seviyeye rağmen kentte kadın girişimcilerden bahsedilebildiğini ifade eden Ekin, Kadınların istihdamında eğitim, yaş ve cinsiyet bileşkeleri farklı kadın statülerini belirlemektedir. Her yerde olduğu gibi, eğitim almış kadınlar, eğitim almamış kadınlara nazaran daha aktif iş gücüne sahiptir. Piyasada kendini belli etmektedir dedi.
     Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Teknik Desteği İletişim Uzmanı Emel Esen Altun da toplantıda projeyle ile ilgili bilgi verdi.
     Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA) 4. bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında uygulanıyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kadın istihdamının desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER