Kadın ve gençlik merkezine hayırsever desteği

Kadın ve gençlik merkezine hayırsever desteği -Kayseri Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kayseri Mesleki Eğitim İhtisas Merkezi hayırsever desteği ile hizmete girdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kayseri Mesleki Eğitim İhtisas Merkezi, hayırsever Hatice Hisarcıklıoğlunun katkıları ile hizmete girdi.
     Büyükşehir belediyesi tarafından eski itfaiye binasının yerine inşa edilen merkezin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayırsever Hatice Hisarcıklıoğlu ile Senegalin Fatick kenti Belediye Başkanı Matar Ba katıldı.
     Açılışta konuşan Belediye Başkanı Özhaseki, Kayserinin 81 il içinde en çok hayırsevere sahip kenti olduğunu, kente katkı veren hayırsever sayısının 700e ulaştığını söyledi.
     Kentteki pek çok projeyi belediyenin kasasından para çıkmadan gerçekleştirdiklerini belirten Özhaseki, Şehrin paraya ihtiyacı yok. Para sorununu ince formüllerle çözüyoruz. Yamula Barajı, terminal, spor kompleksi gibi 500-600 trilyona mal olacak projeleri ince formüllerle yaptık dedi.
     Kentsel dönüşümün Kayseride 15 yıl önce çözüldüğünü anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Belediye anlayışımızda her derde derman olmak var. Kentin altyapı sorunu yok. Şükür 50 yıllık suyumuz var. Erciyesin pırıl pırıl suyu musluklarımızdan akıyor. Çocuklarımıza ve hanımlara yönelik çalışmalarımız hızla sürüyor. Şehrimizin merkezinin Avrupai bir stili var. Bisikletlerimiz, tramvayımız ile modern bir kentiz. Önümüzdeki en önemli proje Erciyes projesi. Proje tamamlandığında Erciyes Dağında aynı anda 35 bin kişi kayak yapacak.
     Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu da, yeni açılan merkezde kadınların aldıkları mesleki eğitim de uzmanlaşma imkanı bulacaklarını belirtti.
     Merkezin teknik yapısıyla ilgili bilgi veren Tuzcuoğlu, Merkezde 19 derslik ve bir kütüphane var. Merkezde gündüz çalışanların katılabilmesi için 23 branşta akşam kursu açıldı. Gülen yüzler projesi kapsamında gençlerimiz üniversite sınavına hazırlık eğitimini burada alabilecekler dedi.
     Açılışın ardından Özhaseki, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.
     Mesleki eğitim kurslarını da gezen Özhaseki, ebru kursu hocası eşliğinde ebru yaptı. Açılışa katılanlara aşure ikram edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kadın ve gençlik merkezine hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER