Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78. yıl dönümü -Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulusal ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İskenderoğlu mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Ulusal ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78. yıl dönümü mesaj yayımladı.
     Ulusal, bugün TBMMde 78 kadın milletvekiliyle temsil edildiklerini, belediye ve il genel meclislerinde bu sayının daha az olduğunu belirterek, Kadınlar partilerde çalışıyor, oy veriyor, ama karar mekanizmalarında yeteri kadar olamıyor. Aslında ülkemizde siyasete yansımayan büyük bir kadın gücü var. Kadınlar siyasetin her kademesindeki görevler için seçilmeye de istekli dedi.
     Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadınları siyasette güçlendirmek, demokratik ve katılımcılık çerçevesinde, karar mekanizmalarında yer almalarını sağlamak, ihtiyaç duyulan düzenlemelerin parlamentoya iletilebilmesi için il milletvekilleriyle yapılan görüşmelerde, siyasi partilerin tüm kurullarında, belediye, il genel meclislerinde ve milletvekilleri seçimlerinde kadınların da eşit temsil edilmesi konusundaki öngörülerini ilettiklerini dile getiren Ulusal, karar mekanizmalarında kadınların eşit temsiliyeti için temel yaklaşımlarda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     -İskerderoğlunun mesajı-
    
     AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Atatürkün Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Türk kadınından daha çok çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez sözleriyle kadınının hakkını teslim ettiği gibi, seçme ve seçilme hakkını vermek suretiyle güvenini teyit ettiğini bildirdi.
     İskerderoğlu, şunları kaydetti:
     Ülkemizin demokrasi yolunda attığı her adımı daha ileri taşıma amacında olan AK Parti Hükümeti kadınlarımıza yönelik pek çok ilke imza attı ve pek çok yeni düzenlemeler gerçekleştirdi. Kadının toplumun her kademesinde karar alma mekanizmalarına katılabilmesi için mevzuatımız, hemen tüm eksiklikleri AK Parti iktidarında tek tek ele almıştır. Anayasadan, TCKya, İş Kanunundan sosyal devlet uygulamalarına kadar kadın öncelikli düzenlemeler, hızla hayata geçirilmiştir. Kadınların karar alma mekanizmalarında ve elbette parlamentoda temsil oranının artması, Türk demokrasisi ve siyasetinin toplam kalitesinin artması demektir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER