Kadir Gecesinde Müslüman oldu

Kadir Gecesinde Müslüman oldu -Ünye M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Gürcistan uyruklu Givi Alvallani Kadir Gecesinde Müslüman olarak Alparslan ismini aldı


ORDU (A.A) - Ünye M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Gürcistan uyruklu Givi Alvallani Kadir Gecesinde Müslüman olarak Alparslan ismini aldı.
     İlçe Müftüsü Aydın Yığman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Gürcistan uyruklu Givi Alvallaninin, cezaevinde tutuklulara yönelik din görevlilerinin yaptığı dini bilgilendirmelerden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.
     Alvallaninin Müslüman olmak için kendilerine başvurduğunu ve özellikle Kadir Gecesi Müslüman olmak istediğini belirten Yığman, dün gece cezaevinde, Kadir Gecesi nedeniyle bir program düzenlediklerini, Müslümanlığı seçen Alvallaniye de ihtida merasimi yaptıklarını kaydetti.
     Yığman, gecede Givi Alvallaninin Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olduğunu ve Alparslan ismini aldığını söyledi.
     Adam öldürmeye tam teşebbüs ve çeşitli suçlardan 22 yıl hapsi istenen Alvallaninin, cezaevine girdikten sonra Müslümanlığa ilgi duymaya başladığı ve Müslüman arkadaşlarının yanı sıra cezaevinde din görevlilerince verilen dini bilgilerden etkilendiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kadir Gecesinde Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER