Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: Kadir Gecesi, biz Müslümanların dualarının kabul edileceği mübarek bir gecedir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kadir Gecesinin, Müslümanların dualarının kabul edileceği mübarek bir gece olduğunu bildirdi.
     Ürün, 14 Ağustos Salı gününü 15 Ağustos Çarşamba gününe bağlayan gece idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu gecenin, alemlere rahmet olarak gönderilen Kuran-ı Kerimin yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahip olduğunu belirtti.
     Kadir Gecesinin, Kuran-ı Kerimde buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade eden Ürün, şunları kaydetti:
     Peygamberimiz, Kadir Gecesini, Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden kurtuluştur diye tarif etmiştir. Bu geceyi yücelten, kutlu ve mukaddes kılan en önemli sebep hiç şüphesiz ki, insanlık aleminin saadet ve selamet rehberi, insanlık ve medeniyet vasıtası, ilim, irfan ve ahlak meşalesi Kuran-ı Kerimin Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır. Tüm İslam dünyasının tek bir yürek halinde Cenab-ı Hakka ellerini açarak af dilediği Kadir Gecesi, biz Müslümanların dualarının kabul edileceği mübarek bir gecedir. Bu düşünce ve duygularla Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecenin başta yüce milletimiz olmak üzere bütün İslam alemine, dünyanın dört bir tarafında sıkıntı çeken, açlık ve sefalet içinde yaşayan, ellerini semaya açmış yardım bekleyen tüm insanlığa hayır, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.
    
     -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz-
    
     MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da yazılı açıklamasında, Kadir Gecesinin, Kuran-ı Kerimde övülen, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği ramazan ayındaki en kıymetli gece olduğunu vurguladı.
     Kadir Gecesini, kainatın anlamını ortaya koyan önemli bir gece diye niteleyen Yılmaz, şöyle devam etti:
     Yüce Allahın lütfüyle mübarek ramazan ayı içinde yer alan en nurlu ve feyizli gece olan Kadir Gecesini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mükafatların sınırsız verildiği bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalması, insanlar arasındaki sevgi ve bağışlamanın yanında herkesin birbirini kucaklaması için yeni adımlar atma imkanı oluşturmaktadır. Cennet kapılarının aralandığı bu gecede dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için çalışmalıyız. Bu geceyi Yüce Allaha kendi iç dünyamızı açabileceğimiz, günahlarımızdan af ve mağfiret dileyeceğimiz, yapıp ettiklerimizin muhasebesini yapabileceğimiz bir ilahi lütuf olarak değerlendirmeliyiz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER