Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan: -Kadir Gecesi Kuran-ı Kerimde Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen, insanlık için kurtuluş reçetesi olan, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir


ADANA (A.A) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kadir Gecesinin Kuran-ı Kerimde Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen, insanlık için kurtuluş reçetesi olan, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu bildirdi.
     Çelikcan, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mübarek gün ve gecelerin anlamına uygun olarak genelde birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğini belirtti.
     Her ayın Ramazan ve her gecenin Kadir Gecesi olarak yaşanması gerektiğine değinen Çelikcan, şunları kaydetti:
     Kadir Gecesi Kuran-ı Kerimin Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen, insanlık için kurtuluş reçetesi olan, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız. İnşallah bu ay ve bu gece vesilesi ile yaptığımız güzel ameller bizi günaha, şerre, kötülüğe karşı dirençli ve dirayetli kılar.
     Bu tür gün ve gecelerin toplumsal birlikteliğin kuvvetlenmesine, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya katkı sağladığına dikkati çeken Çelikcan, Bütün İslam aleminin Kadir gecesini tebrik eder, yüce mevlamızdan, tuttuğumuz oruçlarımızı ve yapılan tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, yapılan dua ve yakarışların İslam alemine birlik ve beraberlik getirmesini, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER