Kadir gecesi

Kadir gecesi -Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar: Bu bereketli gece hürmetine biz de Kuranla ufkumuzu genişletelim. Onu okuyarak, dinleyerek, manasını anlamaya çalışarak Onun müjdelediği ve sevgili peygamberimizin bizzat yaş


DENİZLİ (A.A) - Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Bu bereketli gece hürmetine biz de Kuranla ufkumuzu genişletelim. Onu okuyarak, dinleyerek, manasını anlamaya çalışarak, Onun müjdelediği ve sevgili peygamberimizin bizzat yaşadığı o örnek ve model hayatı kendimize örnek olarak alalım ve benimseyelim dedi.
     Gürpınar, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen Kadir Gecesinin aynı zamanda Kuran-ı Kerimin indirilmeye başlandığı gece olduğunu, bu gece hürmetine herkesin birbiri için hayır, dua, yardımlaşma, dayanışma duygularını kuvvetlendirmesi gerektiğini kaydetti.
     Alaaddin Gürpınar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kuran-ı Kerimin inmesiyle sevgili peygamberimizin hayatı büyük bir değişime uğramış ve buna paralel olarak insanlık aleminin ufku değişmiş ve gelişmiştir. Kadir Gecesi aynı zamanda, Ramazan ayının bitmekte olduğunu ve bayram sevinç ve mutluluğu ile kucaklaşmamızın müjdecisidir. Kandil vesilesiyle tebrikleşmek, bayrama hazırlanmak ve içinde bulunduğumuz aydaki manevi kazanımlarımızı bayramdan sonra da devam ettirmek azmimizi yenilemeliyiz. Sevabı ve fazileti bol olan bu programlara halkımızın katılımını bekliyoruz. Bu bereketli gece hürmetine biz de Kuranla ufkumuzu genişletelim. Onu okuyarak, dinleyerek, manasını anlamaya çalışarak, Onun müjdelediği ve sevgili peygamberimizin bizzat yaşadığı o örnek ve model hayatı kendimize örnek olarak alalım ve benimseyelim.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER