Kadirlide artıma tesisi projesi

Kadirlide artıma tesisi projesi -Japon yetkililerle İller Bankası proje sorumluları ilk çalışmasını yaptı -Kadirli Belediye Başkanı Tarhan: JICA tarafından, 7 yıl ödemesiz ve 25 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredi kapsam


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Belediyesi tarafından kurulması planlanan arıtma tesisi projesi için Japon yetkililerle İller Bankası proje sorumluları ilk çalışmasını yaptı.
     Proje kapsamında, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Program Sorumlusu Rüya Arslan ile birlikte uzman ekipler, tesisin kurulacağı Şehit Halis Şişman Mahallesindeki arsada incelemelerde bulundu.
     Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gelen ekibin İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü personeliyle birlikte bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, dev projelerden birisi olan arıtma tesisini Kadirliye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Tarhan, Kadirli için hazırladıkları dev projelerin tek tek hayata geçtiğini ve görevde olduğu sürece ilçeyi yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini anlattı.
     Arıtma tesisinin ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olduğunu anlatan Tarhan, İnşaatına yakında başlanacak. JICA tarafından, 7 yıl ödemesiz ve 25 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredi kapsamında, arıtma tesisini Kadirliye kazandıracağız. JICA, ülkemizle yoğun işbirliği içerisinde olan ciddi bir kuruluştur. 2012 yılındaki dev projelerimizden birisi olan arıtma tesisimiz Kadirliye hayırlı olsun dedi.
     Yosuke ise ilçeye yapılması planlanan arıtma tesisinin kurulması için yoğun bir çalışma örneği gösteren belediye başkanı Tarhana çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide artıma tesisi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER