Kadirlide Kütüphaneler Haftası etkinliği

Kadirlide Kütüphaneler Haftası etkinliği


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.
     Kütüphane müdürü Bilal Seyhan, Aydınoğlu Tufanbey Ortaokulu işbirliğiyle Çamlıkahvede saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, okumanın önemine değindi.
     Bilginin, üretim ve eğitime katkı sağladığını belirten Seyhan, kütüphanelerin bulundukları yörenin sosyal ve kültürel kalkınmasına geniş ölçüde katkı sağladığını ifade etti.
     Seyhan, herkesin okuması ve yeni bilgiler edinip kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Çağımız çok önemli bilimsel ve teknolojik gelişmelere sahne olmuştur. Bu gelişmeler toplumların ekonomik ve sosyal yapılarını derinden etkilemiş ve yeni bir toplum biçimi oluşturulmaya başlanmıştır. Bu toplum biçimine bilgi teknolojisi damgasını vurmuştur. Günümüzde gelişmiş ülkeleri nitelemek için artık sanayi toplumu yerine, bilgi toplumu kavramı kullanılmaktadır. Böyle bir sistemli bilgi toplumuna uyum sağlamak için mutlaka okumak gerekir. Halk kütüphaneleri kadın erkek her yaştan ve her meslekten okuyucunun çeşitli fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlandığı kurumlardır.
     Kaymakam Necip Çakmak da doğru kitap okumanın önemli olduğunu ve geleceğe ışık tutacak kitapların okunması gerektiğini ifade etti.
     Etkinliğe katılan öğrenciler ve davetliler de 5 dakika 54 saniye kitap okudu, yazarlar Musa Aslansofuoğlu ve Mansur Işıkbol da kitaplarını imzaladı.
     Programa Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Adana 6. Kolordu Komutanlığı Seferberlik Şube Müdürü Kıdemli Albay Sıtkı İçdemir, bazı daire ve okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, davetliler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirlide Kütüphaneler Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER