Kadirlide Sefa Vayısoğlu anıldı

Kadirlide Sefa Vayısoğlu anıldı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından, 4 yıl önce hayatını kaybeden eski şube başkanı İsmail Sefa Vayısoğlu için anma programı ve ödül töreni düzenlendi.
     Dernek binasında düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Başkanı İbrahim Boysal, 4 yıl önce 100 yaşında hayatını kaybeden İsmail Sefa Vayısoğlunun, Kadirli için çok önemli çalışmalara imza atan örnek bir insan olduğunu söyledi.
     Boysal, yaşamı boyunca Kadirlide eğitim ve kültür adına yapılan her çalışmanın yanında olan Vayısoğlunun adının her zaman yaşayacağını dile getirerek, Tarihi çınarımızı 4 yıl önce son yolculuğuna uğurladık. Kadirlide, eğitim adına her çalışmaya katılırdı. Çay parasının hesabını yapan Vaysıoğlu, eğitim alanında hiçbir zaman hesap yapmamıştır. Eğitime ve kültüre katkısından dolayı rahmetle anıyoruz dedi.
     KAVAK yönetim kurulu tarafından, kültür ve eğitim dalında yaptığı çalışma ve desteklerden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolata eğitim, Kadirli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İrfan Cana kültür plaketi verildi.
     Kaymakam Necip Çakmak, Kadirlide önemli çalışmalara imza atan Merhum Sefa Vaysıoğlunu rahmetle anarak, Bir ülkede eğitimin her zaman öncelikli olması lazım. Bu konuda ailelerimiz başta gelir. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çünkü bir çocuğun en yakın arkadaşı ailesidir. Herkes kendine göre bir sorumluluk alsın. Başarıda umutsuzluğa yer yoktur. Kadirlinin büyümesi ve gelişmesi için hep birlikte hareket edelim. Eğitime ve insana yapılan yatırım unutulmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide Sefa Vayısoğlu anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER