Kafkas Üniversitesinde mezuniyet töreni

Kafkas Üniversitesinde mezuniyet töreni -Rektör Prof. Dr. Özcan: Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir (Fot


KARS (A.A) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir dedi.
     Özcan, Necati Kaya Spor Salonunda düzenlenen üniversitenin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 20nci yılını geride bırakan Kafkas Üniversitesinin 20 binin üzerinde genci mezun ederek, ülkenin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.
     Bu yıl 2 bin 500 öğrencinin mezun olduğunu belirten Özcan, Uluslararası politikalarda özellikle son 20 yılda yaşadığımız coğrafyanın öneminin gittikçe arttığını görmekteyiz. Dünya nüfusunun önemli bir kısmının bu coğrafyada yaşaması ve enerji kaynaklarının yoğun olması, bulunduğumuz bölgeyi 21. yüzyılın en önemli ticaret merkezi durumuna getirmiştir diye konuştu.
     Prof. Dr. Özcan, şunları kaydetti:
     Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve İç Asyaya açılan kapısı konumunda olan Kafkas Üniversitesi tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunmaktadır. Üniversitemizden mezun tüm öğrencilerimizin bu tarihi sorumluluğun gereklerini yerine getirecek yetkinlikte yetiştirilmiş olması son derece önemlidir. Bu anlamda üniversitemiz bölgemizin zayıf ve güçlü yönlerinin risk analizlerini yaparak, büyüyen Türkiyenin bilimsel ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla öğrenci mezun etmeyi bir misyon olarak kabul etmektedir.
     Karsta yaşayan her 9 kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğuna dikkati çeken Özcan, İçinde yaşarken bunun farkına varmasak da Kars bir eğitim ve kültür kenti olma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Üniversitemize her yıl çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 öğrenci kayıt yaptırmaktadır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler keplerini havaya fırlatıp mezuniyetlerini kutladı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Kafkas Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER