Kahramanmaraşta kısa kısa

Kahramanmaraşta kısa kısa -Doğan beldesinde ağaçlandırma çalışması


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistana bağlı Doğan beldesinde 150 bin fidan toprakla buluştu.
     Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, yaptığı açıklamada, Doğan beldesinde 110 hektarlık alanda 150 bin fidanın toprakla buluştuğunu belirtti. Ağaçların insanlara oksijen olarak geri döneceğini dile getiren Alkan, şunları kaydetti:
     Dikilen bu ağaçlar karbondioksidi bağlayacak, yani çevre kirliliğini önleyecek. Elbistan hava kirliliği yönünden riskli bir bölge. Hemen yanı başımızda termik santraller var. Bundan dolayı bu risk devam etmektedir. Enerjide bizim için çok önemli. Enerji üretimini durduralım demiyoruz. Ama onun zararlarını telafi edecek şekilde bir çalışma da yapabiliriz. Bu yapmış olduğumuz çalışma ona dönük bir faaliyettir.
     Alkan, 15 yıl içerisinde 110 hektarlık boş alanın yeşile dönüşeceğini kaydetti.
    
    
     -Afşine SGK hizmet binası
    
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Şahin, Afşinde yapılması planlanan hizmet binasının 2013 yılında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Şahin, Afşin SGK binasında düzenlenen toplantıda, ilçede çok sayıda sigortalı ve iş veren bulunduğunu belirterek, mükelleflere kaliteli hizmet verebilmek için kurumunun kendi binasına taşımayı amaçladıklarını kaydetti.
     Hizmet binasına ilişkin bir arsa sorununun bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Arsa ve imar problemini çözdükten sonra inşallah kalıcı bir şekilde SGK binasına başlamak istiyoruz. Bizim hedefimiz vatandaşlarımızın kaliteli ve konforlu ortamlarda hizmet görmesini sağlamak Arsa problemini çözersek 2013 yılının başlarında da inşaatımıza başlar ve aynı yıl hizmete hazır bir hale geleceğini düşünüyoruz.
     Toplantıya, SGK Afşin Müdürü Nevzat Akbaba ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
    
     -Türkoğlunda yeni hastane müdürü göreve başladı
    
     Türkoğlu Dr. Kemal Beyazıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Mali ve İdari Hizmetler Müdürlüğüne Fatih Deniz atandı.
     Deniz, Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulmasıyla birlikte Dr. Kemal Beyazıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Mali ve İdari Hizmetler Müdürlüğü görevine getirildi. Türkoğluna en iyi şekilde hizmet vermek için gayret göstereceğini ifade eden Deniz, İlçeye yabancı değilim bu yörenin insanıyım bu görevde başarılı olmak için geldim dedi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı - İdris Aydın - İzzet Mazı / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER