Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Polise organ bağışı semineri


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşinde polis memurlarına yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.
     Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde, organ bağışı ve nakilleri konusunda bilgi verildi. Hemşire Şerife Solak, seminerdeki konuşmasında, Türkiyede organ bağışının düşük seviyelerde olduğuna dikkati çekti.
     Düzenlenen bu tür etkinliklerle halkta bilinç oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Solak, emniyet teşkilatının bu konuya duyarlı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Afşinde kermes
    
     Afşinde, Samanyolu Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
     Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, sosyal kuruluşlar tarafından yapılan bu tür organizasyonların büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yardımlaşmanın önemine değinen Aydoğan, Toplumu kaynaştıran ve sosyal açıdan buluşturan, ekonomik yönden küçük katkılar oluşturan bu faaliyetler gerçekten takdir edilmesi gerekiyor. Gerçekten halkımızın bu konuya duyarlılığı bizleri sevindiriyor dedi.
     Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Dernek yetkilileri, elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacağını ifade ettiler.
    
     -Elbistanda acil sağlık hizmetleri
    
     Elbistan Sağlık Müdürü Mustafa Küçük, ilçede acil sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Küçük, yaptığı açıklamada, halkın sağlık hizmetlerinde sorun yaşamaması için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti. İlçede halen 3 olan Acil Sağlık Hizmeti İstasyonunu 4e çıkartacaklarını vurgulayan Küçük, hazırladıkları projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini kaydetti.
    
    
     Muhabir: İdris Aydın-Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER