Kahtada linç girişimi

Kahtada linç girişimi -Kahtadaki linç girişi soruşturması sonuçlandı


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metinerin, birkaç ay önce Kahtada yaşanan linç girişimi olayı ve sonrasında meydana gelen olayların araştırılması için verdiği dilekçe sonuçlandı.
     Mehmet Metiner, yaptığı yazılı açıklamada, linç girişimi olayına ilişkin talep ettiği soruşturmanın sonucuna ilişkin bilgi verdi.
     Metiner, şunları kaydetti:
     11 Nisan 2012 tarihinde Kahta ilçesinde küçük bir kız çocuğuna cinsel taciz yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan sanık F.İye linç girişiminde bulunulmak istenmesi sonrası olaylar yaşanmıştır. Söz konusu olay sonucunda polisin vatandaşlara orantısız güç kullandığı, gaz bombası attığı, iş yerlerini tahrip ettiği, vatandaşları copladığı ve gece yarısı Mehter Marşı eşliğinde Kahta cadde ve sokaklarında panzer yürüttüğü iddiaları üzerine soruşturma talebinde bulunmuştum. Müfettişler de ilçeye gelerek inceleme yapmıştı. İnceleme sonucunda düzenlenen rapora göre Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergün Ülgür görevden alınırken, Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ise disiplin soruşturmasına konu oldu.
    
     Muhabir:İsmail Kaya / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Kahtada linç girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER