Kalbi delik hastaya başarılı müdahale

Kalbi delik hastaya başarılı müdahale -Erzincanda doğuştan kalbi delik olan 79 yaşındaki hasta, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan "şemsiye yöntemiyle" sağlığına kavuştu


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda doğuştan kalbi delik olan 79 yaşındaki Arif Gaygusuz, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan "şemsiye yöntemiyle" sağlığına kavuştu.
     Kardiyoloji uzmanı Dr. Zafer Küçüksu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Nefes darlığı şikayetiyle hastamız bize başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucu kalbinde doğuştan gelen 2 santimetre büyüklüğünde delik olduğunu tespit ettik. Kalp delikleri, genelde ilkokul çağındaki çocuklarda olur ve o dönemlerde tedavisi yapılır ama bu yaşa gelmesi gerçekten çok ilginçti" diye konuştu.
     Hastaya, kalbindeki deliği ameliyatsız olarak kapatabileceklerini söylediklerini belirten Küçüksu, "O da kabul etti. Yaklaşık 25 dakika süren bir işlemle kasıktan girerek kalbindeki deliği kapattık. Hastanede bir gün kaldıktan sonra taburcu edeceğiz" dedi.
     Kardiyoloji uzmanı Dr. Hikmet Hamur ise "Hastamız 79 yaşında, nefes darlığı şikayetiyle gelmişti. Hastada ASD dediğimiz, doğuştan delik tespit ettik ama hasta bunu 79 yaşına kadar bunun hiç farkına varmadan hayatını idame ettirmiş. Biz yaptığımız tetkikler sonrası, bu hastanın anjiyografili olarak ameliyatsız, açık kalp ameliyatı olmadan kapalı yöntemle kapatılmasına karar verdik. Hastaya durum anlatıldı ve işlemi gerçekleştirdik" diye konuştu.
     Gaygusuz ise "3 aydır yürüdüğümde sıkıntı çekiyordum, nefes alışımda değişme oluyordu. Kalbimde delik varmış, hocalarım ameliyatsız yaptılar. Allah razı olsun" dedi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kalbi delik hastaya başarılı müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER